במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Cardiovascular Drugs and Therapy, החוקרים שאפו להשוות את ההשפעות של sacubitril/valsartan ו-ACEI/ARB על תוצאים קליניים, כולל תפקוד הכליות במשך 12 חודשי מעקב בקרב חולי אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד עם וללא מחלת כליות כרונית.
עוד בעניין דומה
החוקרים איתרו 3,735 מטופלים עם אי ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד (LVEF ≤35%) ו-NYHA class ≥II, מתוך מסד הנתונים של Chang Gung Research בין 2017 ל-2020, מתוכם 1,708 קיבלו מרשם של sacubitril/valsartan ו-2,027 קיבלו ACEI/ARB. לאחר התאמת ציוני הנטייה, נותרו 1,251 חולים בכל קבוצה. התוצאים הקליניים והכלייתיים כללו- פגיעה כלייתית חריפה (AKI), דיאליזה דחופה/מוות כלייתי, אשפוז על רקע אי ספיקת לב, תמותה קרדיווסקולרית ותמותה מכל סיבה.
מתוצאות המחקר עולה כי בחולים עם מחלת כליות כרונית, לקבוצת ACEI/ARB הייתה שכיחות גבוהה משמעותית של תמותה מכל סיבה (14.89% לעומת 10.50%, יחס סיכון 1.46, רווח סמך 95% , 1.06-2.00, p = 0.02 ) בהשוואה לקבוצת sacubitril/valsartan. עם זאת, בחולים ללא מחלת כליות כרונית, התוצאים הקליניים והכלייתיים לא היו שונים בין הקבוצות.
החוקרים סיכמו כי טיפול ב-Sacubitril/Valsartan הוביל לתמותה נמוכה יותר מכל הסיבות בהשוואה לטיפול ACEI/ARB בחולי אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד, סימפטומטיים ועם מחלת כליות כרונית. יש צורך במחקרים אקראיים פרוספקטיביים נוספים כדי לאשר את הממצאים הללו.
מקור: