במחקר רטרוספקטיבי, החוקרים ביקשו לבחון את המתאם בין אינדקס טריגליצרידים-גלוקוז (TyG) לבין התמותה הכוללת אצל אנשים שחווים במקביל אי ספיקת לב (HF) ומחלת כליות כרונית (CKD). אינדקס טריגליצרידים-גלוקוז הראה בעבר מתאמים עם תוצאות קליניות שליליות בחולים עם שבץ איסכמי, מחלת לב כלילית ואי ספיקת לב.
עוד בעניין דומה
המחקר בוצע תוך שימוש במאגר מידע Medical Information Mart for Intensive Care IVי(Version 2.2) המקיף את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-70,000 חולים. החוקרים איתרו 1537 חולים, מתוכם 328 (21.34%) נפטרו במהלך האשפוז ו-578 (37.61%) נפטרו במהלך תקופת המעקב של שנה אחת לאחר מכן.
מתוצאות המחקר עולה כי רמות גבוהות של אינדקס טריגליצרידים-גלוקוז היו גורם סיכון בלתי תלוי הן לתמותה בבית החולים והן לתמותה לאחר שנה. ניתוח רגרסיה של Cox גילה קשר עולה, לא ליניארי בין אינדקס טריגליצרידים-גלוקוז ותמותה מכל הסיבות (ערך P עבור אי-לינאריות < 0.001). עקומות ההישרדות של קפלן-מאייר הראו ירידה משמעותית בשיעורי ההישרדות בקבוצת אינדקס טריגליצרידים-גלוקוז הגבוה בהשוואה לקבוצה עם אינדקס נמוך (log-rank P <0.001).
החוקרים סיכמו כי אינדקס טריגליצרידים-גלוקוז הציג ערך פרוגנוסטי בלתי תלוי מובהק עבור עלייה בתמותה בבית החולים ותמותה מכל הסיבות במשך שנה בקרב חולים עם אי ספיקת לב ומחלת כליות כרונית. ממצאים אלו מצביעים על כך שהערכת אינדקס טריגליצרידים-גלוקוז יכולה למלא תפקיד מכריע בפיתוח אסטרטגיות טיפוליות חדשות לשיפור התוצאות עבור קבוצה זו שנמצאת בסיכון מוגבר.
מקור: