חדשות

כיצד ניתן להפחית פגיעה כלייתית במנותחי לב?

מחקר רחב מצא: עירוי של חומצות אמינו הפחית משמעותית את הסיכון לפגיעה כלייתית חדה בחולים שעברו ניתוחי לב

ניתוח לב. צילום: שאטרסטוק

עירוי של חומצות אמינו מפחית את הסיכון לפגיעה כלייתית חדה (AKI) בחולים העוברים ניתוח לב. כך עולה ממחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת New England Journal of Medicine.

המחקר הרנדומלי, כפול-סמיות, כלל 3,511 מטופלים ב-22 מרכזים בשלוש מדינות והראה ירידה משמעותית של 15% בשיעור המקרים של פגיעה כלייתית חדה בקרב מטופלים שקיבלו עירוי חומצות אמינו לעומת פלצבו.

המשתתפים חלוקו לשתי קבוצות: קבוצה אחת קיבלה עירוי של תערובת מאוזנת של חומצות אמינו במינון של 2 גרם לק"ג משקל גוף אידיאלי ליום, והקבוצה השנייה קיבלה פלצבו (תמיסת רינגר) למשך עד שלושה ימים. התוצאה העיקרית שנבדקה היתה הופעת AKI, כפי שהוגדרה על פי קריטריוני הקריאטינין שקבעה קבוצת הדיון הבינלאומית (KDIGO) Kidney Disease: Improving Global Outcomes.

התוצאות הראו כי AKI התרחשה ב-26.9% מהמטופלים בקבוצת חומצות האמינו לעומת 31.7% בקבוצת הפלצבו (סיכון יחסי 0.85, רווח בר סמך 95% 0.77 עד 0.94, P=0.002). יתרה מזאת, AKI בדרגה 3, החמורה ביותר, הופיעה ב-1.6% מהמטופלים בקבוצת חומצות האמינו לעומת 3.0% בקבוצת הפלצבו (סיכון יחסי 0.56, רווח בר סמך 95% 0.35 עד 0.87).

לא נמצאו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בתוצאות משניות אחרות או בתופעות לוואי. החוקרים סיכמו וכתבו כי בקרב מבוגרים העוברים ניתוח לב, עירוי של חומצות אמינו הפחית פגיעה כלייתית חדה.

נושאים קשורים:  מחקרים,  ניתוח לב,  חומצת אמינו,  חדשות,  פגיעה כלייתית
תגובות