במחקר אורך, החוקרים בחנו את ההשפעות של יתר לחץ דם על התפתחות מחלת כליות כרונית (CKD) באוכלוסיה אסייתית שאינה חולת סוכרת, וציינו כי בעוד הקשר הסיכון בין יתר לחץ דם למחלת כליות כרונית מבוסס בארה"ב, מחקרים דומים חסרים באוכלוסיות אסיה.
עוד בעניין דומה
החוקרים איתרו 7,363 מבוגרים יפנים שאינם חולי סוכרת שהשתתפו בבדיקות שנתיות מ-1998 עד 2023, מתוכם 40.3% גברים, ו-2,498 (40.1% גברים) פיתחו מחלת כליות כרונית לאחר מעקב ממוצע של 7.99 שנים. מחלת כליות כרונית הוגדרה כקצב סינון גלומרולרי (GFR) של פחות מ-60 מ"ל/דקה/1.73 מ"ר. יתר לחץ דם סווג לארבע רמות בהתאם להנחיות של American College of Cardiology/American Heart Association. נעשה שימוש במודל Weibull accelerated failure time מכיוון שההנחות הרגילות לגבי סיכון לאורך זמן לא התקיימו.
מתוצאות המחקר עולה כי למשתתפים עם לחץ דם גבוה ועם יתר לחץ דם בשלב 2 היה זמן הישרדות קצר עד להופעת CKD ב-9% (רווח בר סמך 95%, 1%-16%), וב-11% (רווח בר סמך 95%, 5%-17%), בהתאמה, בהשוואה לאלה עם לחץ דם תקין. עם זאת, יתר לחץ דם בשלב 1 הראה הישרדות קצרה יותר עד להופעת מחלת כליות כרונית, אך התוצאים לא היו מובהקים.
החוקרים סיכמו כי בקבוצה זו של מבוגרים יפנים בריאים ללא סוכרת, שמירה על לחץ דם בטווח מתאים יכולה להפחית את הסיכון לפתח מחלת כליות כרונית.
מקור: